Sauna Finlandeză

Pentru locuitorii Finlandei sauna este un loc aproape sacru, unde se purifică corpul și spiritul. Finlandezii cred cu tot sufletul în efectele curative ale saunei sale și consideră că ea va trata și va aduce folos oricui din cei care au putut ajunge până la ea.

Sauna finlandeză este una dintre cele mai fierbinți din lume, temperatura aici ajunge până la 90°С -100°С la o umiditate relativ redusă – doar 15%. Datorită aerului uscat și eliminării intense a lichidului din organism, omul poate suporta destul de ușor astfel de temperaturi înalte. Împreună cu lichid din organism sunt eliminate substanțele toxice și corpul se încarcă cu sănătate.

Sauna finlandeză îmbunătățește termoreglarea, stimulează activitatea sistemului cardiovascular, încălzește căile respiratorii și îmbunătățește aspectul tenului. Sauna este o metodă perfectă pentru relaxarea mușchilor, de aceea este recomandată în mod special după orice efort fizic pentru o restabilire ușoară. După vizitarea saunei finlandeze veți simți un flux de energie și o senzație plăcută de ușurință.